JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens JAS-matcher

Flertalet matcher har spelats under kvällen, men ett par har bloggen uppmärksammat lite extra. Skurup vann borta mot Malmö med 5-7, trots att man saknade ett par tongivande namn. Hagfors damer har verkligen börjat hitta formen, ikväll satt det dock långt inne när man vann med uddamålet borta mot Arboga. Nere i Skåne så stod det viktiga poäng på spel i kampen om slutspel, där Häljarps tillslut vann med 5-3 mot Röke och därmed klev upp på samma poäng som andraplacerade Åstorp. Här har ni kommentarerna!

Mathilda Jansson, Hagfors: Jag tycker vi har övertag i hela matchen och är det laget som skapar flest och farligast chanser, jag tycker inte att resultatet 7-8 säger så mycket om matchbilden. Vi har massa chanser som vi missar, vi rullade runt bollen bra och var trygga med boll. Arboga var bra på kontringar och utnyttjade när vi gjorde misstag. Vi visste innan matchstart att det var en viktig match, en vinst skulle innebära en klättring till andraplats i tabellen så ikväll vann vi mycket på våran lagmoral.

Jonathan Dybner, Skurup: Första perioden börjar vi fruktansvärt dåligt, hamnar tidigt i matchen i ett underläge 2-0. Sedan drar vi upp tempot och går till pausvila med ledning 2-3. Andra perioden börjar som första, vi hamnar ännu en gång i underläge med 2 bollar. Drar upp tempot ännu en gång och går till pausvila 4-4. Inför tredje ändrar vi i kedjorna och det ger utdelning efter 2 minuter. Vi kontrollerar matchen bra i sista perioden, ganska avslagen match. Vinst 5-7 med en väldigt skade/sjukdomsdrabbad trupp.

Ellen Grane, Röke: Detta var en mycket jämn match, som egentligen hade kunnat sluta hur som helst. Häljarp lyckades få in första målet, men det var vi som gick till pausvila med en 3-1-ledning. Andra perioden bjöd på chanser åt båda hållen och Häljarp lyckades få in ett mål till. I tredje får Häljarp in både kvitteringen och ledningsmålet. Därefter plockade vi målvakten och satte hård press i deras zon. Tyvärr tappade vi en boll och Häljarp gör en snabb spelvändning och fastställer slutresultatet 5-3.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar