JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Lindblad/Fridh: ”Riktigt revanschsugna”

Lerum tar emot kombinationslaget Zenith/Surte, där både lagen har haft det relativt tufft hittills. Lagen placerar sig i gruppens nedre delar, men bland annat så har Zenith/Surte visat fin form senaste matcherna mot topplagen. Såhär säger Lerums Helena Lindblad och Zenith/Surtes Elin Fridh inför matchen.

Den första matchen vanns av Zenith/Surte med 8-3. Vad minns ni av den matchen?

Helena: I den förra matchen hade vi väldigt svårt att komma upp i vårt vanliga tempo. Minns att vi inte alls fick spelet att fungera och jag tror att vi underskattade dem lite och att vi sedan hade svårt att komma tillbaks in i matchen helt när det började rinna iväg lite..

Elin: Minns inte så mycket, men har för mig att vårt spel fungerade precis som vi ville i stora delar av matchen.

Vad talar för att just ert lag tar tre poäng i denna?

Helena: I denna matchen känns det som att vi är lite mer taggade och vill ha revansch! Det är första JAS matchen på året för vår del och vi har nästan helt fullt, friskt lag med oss med spelsugna tjejer, jag tror vi har en god chans att vinna!

Elin: Vi är riktigt revanchsugna efter uddamåls-förlusten mot Warberg och matchen mot Pixbo där vi också spelade bra men inte fick några poäng med oss.

Vad vet ni om era motståndare och dess styrkor som ni behöver se upp för?

Helena: De är väldigt duktiga på att hitta varandra framför vårt mål så vi måste vara pigga i försvaret. Det var där vi tappade det lite i förra matchen. De är även väldigt duktiga individuellt, många har bra bollkontroll så det gäller för oss att gå in 100 % i alla närkamper.

Elin: Jag vet att Lerum brukar ha ett högt tempo och vi har några tricks för att komma undan deras press.

Även om drömmen om slutspel ser avlägsen ut, hur viktigt är det med tre poäng och vad skulle det betyda?

Helena: Det är klart att de skulle vara kul att kunna vara med och fightas om en plats i slutspelet, men eftersom det känns lite långt bort just nu så tar vi en match i taget. Det är alltid roligt att vinna såklart och jag tror att det skulle betyda väldigt mycket för oss självförtroendemässigt att få tre poäng med oss.

Elin: Det hade vart riktigt skönt att ta hem tre poäng efter många jämna matcher som tyvärr har slutat med förlust.

Ett rejält försvarspel är nyckeln om Lerum och Lindblad ska ta tre poäng. Foto: Mikael Karlholm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar