JAS-bloggen
Intervjuer

Målskytten har blivit passningskung: ”Slår mycket avgörande passningar”

RIG Umeå hade inga problem att besegra Örnsköldsvik på hemmaplan med 14-4 och därmed befästa sin plats i toppen av A-gruppen. – Alltid kul att vinna stort! Vi fokuserade på våra matchpunkter och dessa gjorde att vi fick ut mycket framåt. I början av matchen sov vi lite, vilket gjorde att vi tappade till 0-2 rätt tidigt. Det är något som vi måste se till att det inte händer, säger poängkungen Daniel Sonidsson till bloggen.

Sonidsson är som sagt en av poängkungarna i laget och i just denna match så stod han för inte mindre än sex passningspoäng. – Ja det var kul, jag fick fram några bra passningar! Jag skulle vilja se mig själv som både målskytt och framspelare, men det har blivit så att jag slår mycket avgörande passningar, vilket jag tycker är jättekul!

Inte mindre än fem av passningarna letade sig fram till Felix Forslunds klubba, Forslund som bland annat i höstas representerade U19-landslaget under EFT:n i Brno. – Jag och Felix funkar jättebra tillsammans, inget snack. Vi tränar mycket direktskott. Felix skjuter väldigt bra direktskott, vilket gör att vi får ut väldigt mycket av varandra.

Forslund på väg att göra ett av sina fem mål. Foto: David Rönnblom.

Innan Sonidsson anslöt till RIG, där han nu går sitt tredje år, så var han mer av en målgörare, sett till hans statistik genom åren.

Var det passningsspelet du ville utveckla särskilt under din utbildning?

– När jag kom till RIG ville jag utveckla allt. Det har blivit mycket passningar eftersom vi får ut mycket av det just nu, då vi har andra killar som skjuter väldigt bra. Får jag lägen för att skjuta så tvekar jag inte!

Sonidsson står nu på 13 gjorda poäng i juniorallsvenskan. Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar