JAS-bloggen
Okategoriserade

JAS-spelarna i U19-truppen

Herrarnas U19-trupp till Finnkampen presenterades idag av förbundskaptenen Markus Puskala. Värt att notera är att samtliga spelare förutom William Andersson från Per Ols, till vardags spelar i juniorallasvenskan med jämna mellanrum, kombinerat med speltid i SSL, Allsvenskan, Division 1 och Division 2.

Målvakter:

Jonas Wängefors, Jönköpings IK
Mattias Qvarfordt, IBK Vöikers

Utespelare:

Karljohan Ahlroth, Salems IF
William Andersson, Per-Ols IBF
Casper Backby, IBF Falun
Simon Berg, Västerås IBS Ungdom
Christoffer Gustafsson, IK Sirius IBK
Simon Götz, Djurgårdens IF IBS
Fabian Hansson, Åstorp/Kvidinge IBS
Axel Larson, Djurgårdens IF IBS
Jacob Larsson, Jönköpings IK
Jonas Larsson, IBF Falun Ungdom
Nikolaus Moberg, Åstorp/Kvidinge IBS
Pontus Sjöberg, Åstorp/Kvidinge IBS
Daniel Stenlund, IK Sirius IBK
Isak Stöckel, IBK Lockerud Mariestad
Ludwig Svensson, RIG Umeå IBF
Albin Thurén, Pixbo Wallenstam IBF
Joel von Reis, FC Helsingborg
Anton Åkerlund, IBK Dalen/Gamla Stan

Lockeruds Isak Stöckel får på nytt förtroende. Foto: Niclas Pontén.

Kommentar: Av de som fallit bort sedan senaste truppen, när man spelade EFT i Brno, är det Emil Lilja, Johan Främberg, Erik Oscarsson, Felix Forslund, Adam Hjalmarsson och Victor Hansson som försvunnit, där ett par av namnen saknas på grund av skada. Även Jacob Gullberg, som var kallad senast, men fick lämna återbud. Noterbart är att Partille, som tog ett SM-silver i våras, går som tåget i JAS och leder sin division 1-serie, inte har en enda representant med i och med Främbergs bortplockande.

Spelare som tillkommit är istället Albin Thurén, Jacob Larsson, William Andersson och Jonas Wängefors. Alla fyra mycket intressanta namn, där bloggen personligen anser att alla är värda en chans, dock kanske inte på bekostnad av de spelare som försvann, utan på bekostnad av andra spelare istället.

Personligen hade jag gärna sett att Johan Främberg fått fortsatt förtroende i truppen. En offensiv backkaraktär med ett skön teknik, härligt spelsinne och förmåga att lösa situationer på bästa sätt. En spelare som kommer bli bättre och bättre och bli otroligt nyttig för Partille framöver.

En spelare som Daniel Sonidsson, som är en av RIG:s poängstarkaste spelare, hade varit spännande att se i denna miljön.

I övrigt känns truppen stark, det finns de flesta pusselbitarna att jobba med och det gäller att hitta rätt. Personligen anser jag att man fick ut för lite av en spelare som Karl Johan Ahlroth i föregående EFT, en spelare som besitter stor offensiv förmåga. Kanske ska matchas ihop med Åstorpduon Moberg/Hansson?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar