JAS-bloggen
Okategoriserade

JAS-spelarna i damernas U19-trupp

Åsa ”Kotten” Karlsson presenterade damernas senaste U19-landslagstrupp under gårdagen, där spelare födda 1997-1998 tog plats. Till skillnad mot herrarna, så har damerna ett VM som stundar i maj och man är därmed i en helt annan sits.

Fetmarkerade namn är de som till vardags spelar i juniorallsvenskan.

Målvakter:
Lovisa Hedin, RIG Umeå IBF
Hanna Svensson, Warberg IC

Utespelare:
Myra Aggestål, IKSU
Frida Ahlstrand, Pixbo Wallenstam IBK
Amanda Berggren, Hagfors IF Uddeholm

Jenny Dahl, Warberg IC
Nathalie Engström, Telge SIBK
Tova Eriksson, RIG Umeå IBF
Felicia Forsmark, Telge SIBK
Jessica Lidberg, IKSU
Klara Molin, FBC Uppsala
Annie Moreau, RIG Umeå IBF
Annie Nilsson, FBC Kalmarsund
Filippa Nilsson, RIG Umeå IBF
Sofia Olander, Rönnby Västerås IBK Ungdom
Jonna Sjöberg, Rönnby Västerås IBK
Gabriella Strandberg, Jönköpings IK
Moa Svanström, RIG Umeå IBF
Lina Svarfvar, RIG Umeå IBF
Ellen Svensson, Jönköpings IK
Frida Tjärnström, Örnsköldsvik IBK
Josefine Wålinder, Pixbo Wallenstam IBK

Inte helt oväntat så är Pixbos Frida Ahlstrand med i U19-truppen. Foto: Christofer Axelsson.

Ellen Svensson, Felicia Forsmark och Gabriella Strandberg har åldern för att spela JAS, men är i nuläget inte knutna till något lag.

Kommentar: Sedan den senaste truppen har enbart namn födda 1997 fallit bort. Linda Nilsson, Alice Granstedt, Sophie Brundin, Sofia Härdin, Marie Segerholm och Isabelle Nordin Persson är de som inte får möjligheten till spel i Finnkampen, där skadade Alice Granstedt, är det tyngsta avbräcket. Dessa namn är baserade på den ursprungliga truppen som togs ut till EFT.

Att damerna har varit dominanta senaste åren är ingen tvekan och med truppen man mönstrar, så råder det inga tvivel om att man på nytt ska kunna vinna sina matcher. Spetsen och bredden finns och trots att man saknar Granstedt, så finns det andra härförare, som Moa Svanström och Klara Molin till exempel.

Bloggen hade gärna sett att Huddinges Therese Gustafsson hade fått chansen. En notorisk målskytt som har förmågan att vara på rätt plats, men som även kan skapa sig lägen själv. Har redan den här säsongen noterats för 14 poäng i SSL och är ett namn för framtiden som blir spännande att följa. En annan spelare som lär få chansen kommande säsong är Malmös Frida Mainz Ohlsson, som nu fått allt mer chanser i klubbens SSL-lag och kunde noteras för två mål senast mot Rönnby.

Kul att Amanda Berggren får chansen, en tjej som varit stort delaktig i Hagfors och Värmlands framgångar de senaste åren. Besitter en fin teknik och en härlig speed.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar