Tung förlust för Engelholm: ”Utnyttjar våra misstag”

En onsdagskväll där ett par matcher av högintressant karaktär har spelats, framförallt på DJ-sidan. Lindås gick en tuff match mot Lindome, där hemmalaget tillslut vann med 4-3. Karlstad ställdes mot Lockerud på bortaplan där viktiga poäng i kampen om slutspel stod på spel. Lagen fick nöja sig med ett poäng vardera efter resultatet 2-2. Stanstad befäste sin plats som gruppetta i E-gruppen efter att ha kört över Engelholm med 10-4. Såhär säger spelarna efter matcherna!

Moa Schörling, Engelholm: Stundtals jämn match men vi var ont om folk och spelade på två femmor. Vi körde med låg press och de blev därför inte så mycket anfallsspel. De sätter hög press på oss med en femma mer och utnyttjar våra misstag. Vi hade behövt vara en femma till för att kunna sätta samma press och kanske jämna ut matchen. Jag tycker att vi kan ta med oss 1:a och 2:a perioden där vi spelar stark i försvaret och sticker på våra chanser. Delar av 3:e perioden orkar vi inte ta tag i matchen på nytt.

Isabelle Korhonen, Lindås: Vi startar matchen bra och är på tårna från början. Vi pressar högt och redan efter 3 minuter gör vi mål. I första perioden känns det som att vi har matchen. Vi kämpar tillsammans, skjuter mycket på mål och får farliga chanser. Inför paus leder vi med 2-1.

Lindome ökar tempot i andra perioden och lyckas kvittera två gånger om och vi tappar lite energi. I andra perioden är det fördel till Lindome och det står 3-3 inför vilan.

I början av tredje perioden gör Lindome 4-3 som senare visar sig vara det avgörande målet. Tyvärr utnyttjar de våra misstag och får många kontringar. Vi skjuter ofta över mål men är nära att få in den flera gånger.

Matchen består av tveksamma domslut och kunde slutat hursomhelst. Idag räckte vi inte till och Lindome tar med sig 3 mycket viktiga poäng.

Kajsa Edman, Karlstad: Som väntat så blev det en jämn och tuff match mellan Lockerud och Karlstad. Den här matchen var viktig för oss för att känna att vi fortfarande ska ha det i egna händer. Men Lockerud var det bättre laget i den första perioden. Trots detta så gav vi aldrig upp utan vi jobbade på bra och i både period två och tre så var det vi som hade spelet. Båda lagen hade farliga målchanser men båda vi målvakter gjorde en bra match, och därav resultatet 2-2.

Anna Nilsson, Stanstad: Jag tycker att vi kom in väldigt bra i matchen med mycket fart och tar ledningen rättvist men båda lagen skapar målchanser. Vi leder med 4-1 efter första. Andra perioden slappnar vi av för mycket och Engelholm kommer in i matchen mer och mer vilket gör att dem kommer ikapp till 5-3 som den andra perioden slutar. Inför sista perioden snackade vi om att ta tag i spelet igen och spela runt bollen vilket vi faktiskt gjorde väldigt bra. Vi har många matcher i benen så vi var lite sega men vi lät bollen göra jobbet istället. Vi gjorde en bra avslutning och vi vann tillslut med 10-4.