JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Silfverhielm/Lundkvist: ”Har återigen en tunn trupp”

AIK tar emot Västerås på hemmaplan, ett Västerås som har spelat två matcher mindre än många andra lag och jagar fortfarande slutspel. Såhär säger AIK:s Oscar Svensson Silfverhielm och Västerås Jesper Lundkvist inför matchen.

Första ronden gick klart till Västerås. Vad minns ni av den matchen?

Oscar: Jobbig match för vår del. Vi har en väldigt ung trupp på pappret då vårt HJ-lag är nystartat inför iår och många spelare gjorde sin första match någonsin i JAS. Västerås ägde mycket boll och straffade oss framförallt med deras powerplay.

Jesper: Jag minns att vi inledde matchen ganska knackigt, men fick in en boll vid ca tre minuter och efter den så tog vi över matchen mer och mer. Vi hade bra rull på bollen och det gick vår väg.

Ni kommer båda från en förlust senast. Hur är formen i laget?

Oscar: Det är alltid tråkigt att förlora. Extra surt är det eftersom att vi hade ledningen med 3-1. Formen i laget är uppåtgående. Vi har fått in en ny huvudtränare och ett par riktigt bra nyförvärv med rutin under säsongen. Laget ikväll ser bra ut och jag vill passa på att lyfta fram vår målkung Markus Eriksson som verkligen levererat iår och som sett vass ut på träningarna i veckan. Dessutom har vi seriens bästa målvakt i Oskar-Viking Tjernberg som kommer se till att Västerås får jobba hårt ikväll om dem vill ha med sig några poäng hem.

Jesper: Anledningen till vår senaste förlust mot Järfälla är av bla sjukdomar. Vi ställde upp med en tunn trupp. Vi saknar många spelare duktiga spelare och därför förlorar vi. Vi har återigen en hyfsat tunn trupp nu mot AIK men vi hoppas på det går vår väg ändå.

Hur tror ni att matchbilden kommer se ut i denna match och hur vill ni ha den?

Oscar: Jag tror på mycket boll för Västerås. Vi vet att vi har goda chanser att vinna och har skrällt förut, bland annat när vi slog Täby. Dessutom vill jag lyfta fram årets bragd, Hässelby borta då vi lyckades vända 1-5 till 6-5 seger. Enligt mig är det märkligt att den matchen inte uppmärksammats mer i media.

Jesper: Jag vill se en match men högt tempo och mycket boll rull. Jag tycker det har blivit för lite kreativitet nu på innebandyn generellt så vill spela en rolig innebandy idag. Matchbilden kommer förhoppningsvis vara som det senaste mötet mot AIK.

Lundkvist, med ett SDF-SM guld i ryggen, hoppas på en repris sedan den första matchen mot AIK. Foto: Felicia Setthammar.

Passar även på att påminna att ni borde gå in och kika på Nordic Floorball nu och handla på er det som behövs inför vårens avslutning.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar