JAS-bloggen
Sammanfattningar

Veckan som gått – Derbyvecka, flyktad talangduo och en duracellkanin

Ny vecka till ända, där vardagen börjar bli allt mer lik i juniorallsvenskan efter diverse turneringar, SDF-SM osv. Så här var den senaste veckan!

Omgången som varit:

Nya derbyn vankades i B-gruppen, där Hagunda slog Storvreta med 10-5 och Sirius vann borta mot Rasbo med 4-3. Visst, derbyn i alla ära, men börjar det inte bli någorlunda uttjatat med tanke på den mängden som varit hittills? Upplever spelarna själva att mängden derbymatcher tar ut det speciella i det hela? Hade varit spännande att höra hur deras tankar går, om samma laddning finns gång på gång. Hade enkelmöten sett till att matcherna hade fått en roligare karaktär?

Hagunda och nummer Charlie Eklund (nummer 11) visade fin form i helgens derby. Foto: Eva Ohlström.

Huddinge kunde i D-gruppen besegra Salem/Telge på bortaplan med 6-4, och man är nu bara tre poäng bakom. Huddinge ska absolut inte räknas bort från slutspelsfighten, där nu Djurgården tagit grepp om förstaplatsen.

I F-gruppen så har det rört på sig, Oliver Lidberg och William Westerdahl, två av distriktets mest lovande spelare tog kliver över från Bergs IK till FBC Linköping. Redan i helgen återfanns man i laget och man slog Katrineholm med hela 22-4 på bortaplan. Starka nyförvärv som kompletterar en redan stark och bred Linköpingstrupp. Pressen ökar därmed på storlaget och det blir spännande att se hur man svarar upp på förväntningarna framöver.

Damernas C-grupp blir allt mer intressant att följa. Rönnby är obesegrade och ser ut att gå mot en stabil förstaplats, men bakom tätnar det. Hagfors har börjat vinna, Karlstad förlorade överraskande mot Västerås när man saknade sina toppspelare och Lockerud tog en viktig poäng mot Rönnby. Lagen står nu på 19 respektive 18 poäng och bakom så skuggar Skoghall på 15. Återstår att se hur upplösningen blir och hur lagen väljer att matcha sina lag, sett till att det ska kombineras med seniorspel.

Tre heta punkter:

Eric Rydenfält – tog i december chansen att spela JAS med Åstorp, där han redan hunnit med att få spela hem ett guld i Gothia. I sin första JAS-match så mötte man Landskrona och vann med hela 16-4, där Rydenfält stod för sex poäng. Skaplig debut?

Therese Gustafsson – Vilken lirare! Född 1998. Först så lirar hon en tuff bortamatch mot Täby, där man förlorade med 5-4, men Gustafsson stod trots det för tre poäng. Tror ni att hon åkte hem och la sig på soffan för att sörja förlusten sen? Knappast. Gustafsson åkte tillsammans med Schedin, vidare för att spela JAS-match borta mot Hässelby, där lagets elfte raka seger inkasserades. Gustafsson smällde in fyra baljor och är nog ett högaktuellt namn för U19-landslaget framöver.

Underdogsen som reser sig – Tänker framförallt på resultaten i G-gruppen, där Vimmerby slog Hovslätt hemma och Nässjö tog tre poäng på bortaplan mot Fagerhult. Även om nu Nässjö har fyra segrar och bara har fem poäng upp till fjärdeplatsen, så är det starkt att besegra ett Fagerhult på bortaplan som ställde upp med fullt manskap.

Inte lika hett:

Jönköpings IK – Visst, laget ligger nu på en tredjeplats och innehar slutspelsplatsen, men att man på sina första tio matcher, skulle förlorat två och kryssat två, kanske inte var helt väntat? Laget tog dubbla guld under våren och truppen ser på pappret, stark ut. Har juniorernas ökade förtroende i allsvenskan, tagit ut sin rätt i JAS-laget? Är det så att Haraldsson och hans grabbar testar nytt under gruppspelet för att vara bättre rustade inför slutspelet? (Dit nog både jag och de flesta andra räknar att laget når). Nu senast räddade man en poäng mot Hovslätt, efter en massiv upphämtning med Emil Nilsen och Otto Weidman i spetsen. Förlust där, då hade man istället legat bakom Hovslätt och utanför slutspelet. Nåväl, blir spännande att följa, men med vinnarrutinen som finns i laget så lär man inte vika ner sig i första taget.

En poäng tillslut mot Hovslätt, men vid förlust hade Jönköping hamnat under slutspelsstrecket: Foto: Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar