JAS-bloggen
Intervjuer

Efter utfrysningen – supertalangen klar för ny klubb

Kevin Haglunds olyckliga situation startade för dryga månaden sen, då han och hans dåvarande klubb, Telge, hamnade i en dispyt där Haglund blev åtsidosatt av föreningen och fick ett ultimatum. Haglund ville via en dubbellicens testa på spel på en högre nivå, något som inte uppskattades av Telge och efter en tids väntan, så är Haglund nu istället klar för allsvenska Salem.

Valet föll tillslut på Salem, vad var det som låg bakom att det blev just Salem?

Det finns flera faktorer som spelade in här, dels för att jag skulle kunna fortsätta spela JAS i Salem/Telge och dels för att Salem tar hand om sina juniorer och är ett bra lag i allsvenskan där jag ser stora utvecklingsmöjligheter.

Fanns det några andra alternativ där du hade kunnat fortsätta din utveckling?

Ja, jag fick förfrågningar från flera klubbar i både div 1 och allsvenskan men Salem kändes som det bästa alternativet.

Vad hoppas du kunna utveckla och uppnå i Salem?

Jag vill utveckla allt i mitt spel och försöka etablera mig på allsvensk nivå och förhoppningsvis vara med och bidra till att Salem tar klivet upp i SSL. Men jag hoppas även på att gå hela vägen med Salem/Telge i JAS den här säsongen.

I Salem finns ett par spelare som du tillvardags matchar med i JAS-laget. Hur tror du ert samarbete kommer utvecklas nu när ni tränar med varandra mer regelbundet?

Jag Wille och jojjo matchas bara ibland tillsammans när det behövs , i annat fall spelar jag med Victor wettergren och Albin Hedstål, två 00or. Men att jag ingår i samma träningstrupp som Wille och jojjo kommer ju kunna gynna oss när vi väl spelar ihop.

Fallet med Telge blev ganska infekterat i slutändan, hur har dialogen varit i slutskedet?

Jag har inte haft nån dialog alls med Telge , dialogen har skett mellan Salem och Telge. Jag är bara glad att det är över nu och att jag kan lämna Telge bakom mig och gå vidare i min utveckling.

Haglund, som spelat JAS med Telge/Salem, kommer nu tillhöra allsvenska Salem i seniorspelet. Foto: Christin Holm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar