JAS-bloggen
Intervjuer

”Vägen till SM-guldet” – del 2

I den första delen fick ni ta del av Örebros och Axelssons mål, som man hade satt upp inför säsongen 2011/2012, där man tillslut tog ett JAS-guld. I denna delen får ni ta del av Örebros resa genom gruppspelet.

”När väl lottningen till grupperna i Juniorallsvenskan kom så var första känslan för egen del att detta inte alls är omöjligt att gå vidare från. Lagen som på förhand var ett hot var Rönnby, Västerås, Surahammar och Lillån. Året innan hade lag som Storvreta och Sirius varit med i gruppen och årets lottning kändes mycket mer tillfredställande och känslan var hela tiden att vi skulle gå vidare från gruppen.

Inledningen på säsongen var bra och träningarna flöt på och efter några veckor med inomhusträning så var det dags för JAS Elit Cup som vi arrangerade och det var många bra lag med bl.a. Nykvarn, KAIS Mora och just Rönnby. Cupen rullade på och vi gick obesegrade ur den och tog hem prischecken på 10 000 kr och efter cupen så var det lugnt med JAS-matcher fram till premiären.

Vi inledde med två segrar mot Köping och Surahammar innan vi skulle resa till Rönnby för match. Två topptippade lag som skulle mötas tidigt en lördagsmorgon. Så här i efterhand så kan man väl säga att vi inte kom upp i standard i den matchen. Vi torskade med 5-3 och var nu tvungna att vinna resterade matcher för att ha chans på slutspel.

I kommande match så var det måstematch när Västerås IB U kom på besök i Mellringehallen. Vi gjorde det vi skulle och plockade ner dem med klara 6-3 och det återstående matcherna klarade vi av utan problem och vi slutade på samma poäng som Rönnby i gruppen och kom då på andra plats för de hade bättre målskillnad än oss.

En andra plats som vi kan vara mycket nöjda över så här i efterhand åt. Hagfors hemma direkt i åttondelsfinalen hade jag inte velat ha även om Järfälla och RIG ansågs som mardrömsmotståndare. Men alla lag ska slås om man ska gå hela vägen.”

Jakob Axelsson

En andraplats i gruppen blev Örebros facit. Foto: Emma Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar