JAS-bloggen
Intervjuer

”Vägen till SM-guldet” – del 1

Som utlovat kommer ni få ta del av Örebros väg fram till SM-guldet i JAS, som man knep säsongen 11/12, det året när spelare födda 1993 var äldst. Örebro, vann även guldet säsongen efter, 13/14, då 94:erna var äldst. Jakob Axelsson är kapten i Örebros allsvenska lag och var även med och vann guldet under vårkanten 2012. Här får ni ta del av hans berättelse, första av fyra eller fem delar!

”Att sätta upp ett mål för en säsong är något som alla lag gör. Det kan vara allt från att hålla sig kvar i serien till att alla spelare i truppen ska ta minst ett steg till i sin personliga utveckling. Vissa lag lyckas och vissa lag lyckas mindre bra med sin målsättning. Men det gäller att man hela tiden tror på att man kan nå sitt mål och det var något vi gjorde i IBF Örebros JAS-lag under den gångna säsongen. Alla i truppen hade samma mål och alla drevs framåt med samma vilja. Målet var SM-guld och vi hade några delmål på vägen och här kommer min berättelse om ”Vägen till SM-guldet”.

Försäsongen hade rullat på i några månader och den riktiga resan skulle påbörjas och den 31 juli så var det dags att kliva på tåget mot SM-guldet. Det var upptaktsmöte på Gustavsviks Golfrestaurang och målen skulle sättas.

Det var aldrig något snack. Vi var alla överens om att vi skulle gå till Innebandyfesten i Varberg som skulle avgöras den 31 mars – 1 april. Men ett första delmål var att ta oss till slutspel. Men vi kom överens om att inte gå ut med det i media utan hålla det inom gruppen för att slippa den yttre pressen som media och andra lag gärna sätter på en.”

Jakob Axelsson

Örebro kunde till sist få fira, men vägen dit var lång. Foto: Emma Axelsson.

Del 2 kommer inom kort, där ni kommer få ta del av Örebros och Jakobs resa genom gruppspelet i juniorallsvenskan.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar