Kommentarer från kvällens HJ-matcher!

Huddinge gick en tuff batalj mot Tullinge, där man tillslut kunde vinna med uddamålet, 5-6 och det var Filip Rönnkvist som klev fram och avgjorde. För Helsingborgs del vankades det tuff match mot Skurup, där man låg under med 3-1, men vände och vann med 3-6. Få mer info om matcherna här!

Gustav Söderström, Huddinge: Matchen mot Tullinge var en nervös tillställning och kanske en av de svängigaste matcherna jag varit med om. Matchen börjar lite avvaktande dock är det ändå Tullinge som för matchen med deras höga press. De får in två identiska kassar ifrån höga slott. Sedan jobbar vi in oss i matchen och sliter tills oss en 2-3 ledning efter mål 19.59 efter en period där vi tar över de sista 10 minuterna. Andra perioden så får vi ett mål bortdömt som skulle betytt 2-4 men ställningen är fortsatt 2-3 till oss. Dom gör två kassar till och leder efter andra perioden. Inför sista perioden går vi ner på två och får utdelning och kvitterar. Tullinge tar dock tillbaka ledningen efter en försvars miss enligt mig från vår sida. Sedan lyckas vi kriga in två kassar och vinner kanske inte helt rättvist då jag tycker att Tullinge gör det väldigt bra. Men jag tror att den psykologiska delen var det som avgjorde och den vann vi där av vann vi också matchen.

Hannes Collin Holmberg, Helsingborg: Vi kom ut lite passiva från start men fick ändå med oss 0-1 ledning efter ett mål i slutsekunderna. Trots vår 1:a period så gick vi ut med en dålig attityd och energi i början av andra. Pågrund av detta fick Skurup in några kassar på oss. Det var väl här matchen vände. Vi tog oss själva i kragen och vår energi höjdes direkt efter två snabba mål. Vi gick ut med samma energi i starten av tredje och gjorde det mycket viktiga första målet. Efter detta ramlade det in ett snabbt mål till och dessa hjälpte oss att stänga matchen relativt lugnt.