JAS-bloggen
Intervjuer

Derbyrapporten, del 3!

Imorgon stundar derbyna, Hagunda möter Sirius och Storvreta möter Rasbo. Här har ni den sista delan av derbyrapporten med de fyra spelarna!

Henrik Wahlström, Storvreta: Jag konstaterar efter att ha läst igenom mina tidigare inlägg att de enbart handlat om saker som rör mig och mina lagkamrater. Något egocentriskt kan tyckas, därför är min tanke att viga dagens inlägg åt något annat. Eftersom morgondagens motståndare är Rasbo, så tänker jag att ingenting kan vara mer passande än ett inlägg om…? Precis, Rasbo.

Rasbo socken, som är det korrekta namnet (blir Rasbo distrikt 2016) är ett samhälle öster om Uppsala, precis norr om Funbosjön. Historiskt sett så nämns Rasbo i skrift för första gången år 1291, vilket vittnar om ungefär hur gammalt samhället är. Trots antalet historiska fynd från både järn- och bronsåldern så är det oftast Rasbokyrkan som lockar den historieintresserade mest, den har kommit att bli en viktig symbol, för det 118,40 kvadratkilometer stora området.

Om jag missat något med Rasbo? Massor, men framförallt en sak: De har ett grymt duktigt och talangfullt JAS-lag som vi i Storvreta imorgon kväll ska få chansen att ta oss an. En riktigt häftig utmaning som jag hoppas att så många som möjligt vill dela med oss spelare. Vi hörs på andra sidan derbyt!

Philip Olofsson, Rasbo: Idag hade vi sista träningen inför morgondagens derby, då slängde alla in klubborna i mitten och så delade vi upp lag och spelade match. Ändå så var det väldigt bra tempo på träningen och spelarna såg taggade ut, speciellt Anton Wessberg. Han hade lekstuga på smålagsspelet tillsammans med Jesper Lekhammar och mig måste jag säga! Imorgon är det dags och hoppas som sagt att många tar sig till Alliansen för att se dessa två derbyn!

Robin Holmquist, Hagunda: Dan före dan och man börjar verkligen känna sig taggad inför derbyt. Det var träning i vanlig ordning och bra fart under fötterna och mycket fokus.

Dahlberg tycker också att det är viktigt att jag nämner att han hängde två kassar på matchspelet igår.

Emil Aspnäs, Sirius: Bara en dag kvar till matchen nu och det märks. Dom sissta träningarna är gjorda och nu är det inte så mycket mer man kan göra i förberedelserna förrutom att rutinmässigt göra sig så väl förberedd som det går inför matchstart.

Själv så hade jag bara en träning idag. Jag vilade från niu-träningen i morse och körde bara träningen med Gottsunda på kvällen. Det var ett bra träningspass med hög intensitet. Jag tycker att alla siriuskillar som närvarade såg pigga ut och i bra form.

Nu är det bara att ladda vidare för ett hett derby där mycket står på spel. Personligen så är det en ganska speciell match då jag spelade i hagunda i fjol och har många när vänner där. Jag har iprincip spelat i hagunda under hela min juniortid och har många fina minnen där ifrån. Och förrutom när dom möter Sirius så hoppas jag alltid på vinst för Hagunda.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar