Kommentarer från dagens HJ-matcher

Ett par intressanta möten har avverkats under dagen, där Jönköping bland annat slog Vöikers i en viktig match. I övrigt så tog KFUM en viktig seger på hemmaplan, Lindås vann en gastkramande match mot Mölndal

Rasmus Lundström, Lindås: Matchen börjar och är ganska svängig, Mölndal gör 1-0 efter någon minut, vi kommer igen och kvitterar och vänder innan paus. I andra perioden så gör vi några snabba mål och leder med 6-4 efter 2 perioder. Tredje bollen är fantastiskt tråkig, vi väntar på att Mölndal ska röra sig från målvaktsområdet, men dom gör inget alls för att vända på matchen, vi gör några misstag och Mölndal får in ett och två mål, ställningen är 7-6 när dommaren tar 2 stycken sjuka utvisningar i slutet av matchen. Mölndal kvitterar (?) med En och en halv minut kvar, på en boll som aldrig är inne, men domaren såg att bollen var inne, det såg han. Givetvis, skönt att domaren inte kunde ge Mölndal en poäng idag, Magnemyr trycker upp den i nättaket med 20 sekunder kvar. 3 poäng är 3 poäng, men domaren ska nog hålla sig till att döma flickor 02 serien.

Adam Hjalmarsson, Jönköping: Efter gårdagens storförlust i A-laget ville vi ha revansch. Vi kommer ut bra och vinner första perioden med 3-0, och spelar bra. I andra mattas vi av lite och vöikers gör det bättre. Vi slarvar för mycket den perioden även om vöikers gör det bra. Inför sista står det 4-1. Då går vi ut och bara spelar av. Vi löser deras höga press på ett bra sätt och de kommer aldrig riktigt åt oss. Vi vinner till slut med 6-2 och en väldigt viktig seger!

Adam Wastesson, KFUM Norrköping: Vi började inte matchen så bra, detta var våran sämsta match i JAS detta år… Vi släppte in första efter 10 minuter men vi hann kvittera i ett dåligt powerplay. Dom drog på sig en 2+10 innan första perioden var slut och de han göra 2-1 strax innan paus.

Andra perioden var nästan exakt likadan som första, släpper in 3-1 i mitten av perioden och 20 sekunder efter reducerar vi! Felix Carlsson hoppar in ett byta och spelar till Bäckman som trycker dit den från halva plan. Total vart det hela 22 utvisningsminuter, ganska mycket. Domarna blåste mycket och de hade bestämt sig vart nivån skulle ligga! Vi fokuserade mycket på dem så vi tappade fokuset på vårat spel, till tredje perioden gick vi ner på folk och körde vårt vanliga spel. Vi släpper 4-2 målet efter 2 minuter men snabbt kvitterar vi till 4-4 efter 5 minuter. Sista 5 så satsade vi allt framåt, vi hade nästan allt och vi sköt skott efter skott men bollen gick inte in! 2-3 stolpskott men till sist med 1 minuter kvar får jag bollen på kanten och slår en diagonalare till Olle som skjuter ett löst skott som hittar nät! Vi gjorde en dålig match men vi fick med oss 3 poäng till slut