Kommentarer från kvällens HJ-matcher!

Nykvarn fortsätter att gå som tåget, fjärde raka kom hemma mot Onyx, där man tillslut vann med 9-0. Värste konkurrenten, Linköping, hakar på och vann med 9-3 i dagens match, vilket gör att man hakar på, tillsammans med Bergs IK. Vöikers är ett annat lag som går starkt, 8-3 mot Husqvarna där man även kostade på sig att vila ett par tongivande namn. Samtidigt så orkade inte Sandviken rå på Borlänge i den jämna B-gruppen.

Isac Adolfsson, Vöikers: Taggat Husqvarna som kommer till Fortnox, men får en dålig start då vi gör mål efter 47 sekunder. Det rullar in någon boll till och sen reducerar dem med ett tur mål i Powerplay när dem skjuter på våran sista gubbe in. Husqvarna gör ett riktigt snyggt 3-2 mål. Sedan går vi ner på folk i tredje och då sätter vi några kassar efter vi bommat en del lägen och stänger matchen.

Lucas Rigogiannis, Nykvarn: Nej men jag tyckte att matchen började rätt lugnt vi eller dem hade inget speciellt bra rull, men de kom ändå chanser. Efter första perioden så ledde vi med 3-0 tror jag, andra började rätt bra vi började hitta vårt rull som vi ville ha de medans onyx fortsatte att mest backa hem och spela rätt passivt, så vi fick rätt mycket yta att göra saker på och de är så vi vill ha de. Vi ägde nog bollen nästan hela andra tror jag och hade riktigt många chanser som vi både missa som gick antingen i stolpen/ribban (mest av Linus Palmqvist som drog på några riktigt tunga skott i ribban som kunde ha suttit om dem va nån centimer lägre) eller så gjorde målvakten några fina saves. I tredje så kändes de som onyx nästan slutat spela, vi fortsatte att rulla boll som vi brukade och hade inte så mycket motstånd, men vi sprätte in några till och de kändes som vi gjorde en rätt okej match ändå.

Markus Lindström, Linköping: En ganska trött match överlag där vi ändå för spelet och försöker rulla men golvet i Duveholmshallen är ju under all kritik, riktigt svårspelat! Vi går snabbt ifrån och har 1-5 efter första perioden där vi är väldigt effektiva. I andra sen kliver dom högre samtidigt som vi börjar slarva. En riktigt dålig period av oss som vi förlorar med 2-1, alltså 3-6 efter 2 perioder. En utskällning senare går vi in som ett nytt lag och kontrollerar tredje utan några som helst problem. 3-9 blev det tillslut men vi är absolut inte nöjda med dagens insats, 3 poäng är ju alltid skönt men det finns mer att hämta. Den enda spelaren som stack ut var vår thailändske landslagsman Alexander Rinefalk som gjorde 3 drömmål.

Philip Hyson, Sandviken: Vi märkte ganska fort att de inte var riktigt ”vår” match, då passningarna var slarviga och så vidare. Men Borlänge lyckades på något sett göra ett tidigt självmål, såg inte riktigt hur de gick till men de var då vi fick upp hoppet och kanske började underskatta lite. Sen tog de kanske 20 sekunder innan dem kontra och visade att dem var bättre än så genom att göra 1-1. Matchen rullade på, vi slarvade i stort sett hela matchen, tog onödiga utvisningar och missade klara lägen som vi verkligen behövde sätta för att vinna idag! Det var en riktigt tung förlust men även dem ingår i sporten.