JAS-bloggen
Listor

Veckans lista!

Ett nytt inslag på bloggen, ”Veckans lista” där jag kommer välja att lyfta fem händelser, händelser som kan vara negativa, positiva eller bara rent anmärkningsvärda. Tanken är att ”veckans lista” ska presenteras i slutet av varje vecka.

TV-sändning – Måste hylla Mölndal först och främst, som sänder sina JAS-matcher på sin youtubekanal. STORT PLUS! Fantastiskt att få ta del av detta och jag hoppas att fler lag kan haka på framöver.

Storsegrarna – Vi har nu fått se flertalet storsegrar i inledningen, Pixbo körde över Falkenberg med 20-4, Partille slog Zenith med 20-1, Fagerhult slog Husqvarna med 20-3 och i DJ så slog vann Hässelby med hela 17-0 mot Djurgården. Är detta bra eller dåligt? Att det blir stora resultat när lag som kan aspirera på ett JAS-guld, möter ett lag som tillhöra ett av lagens svagare, det är förståeligt. Samtidigt kanske man ska se över sin gameplan och täta till. Nåväl, kan ett kvalificeringssystem var något i framtiden?

Djurgårdens start – Djurgården har visat att vinsten i JAS Elit Cup inte var en engångsgrej. Tre raka segrar och att slå Salem/Telge senast, det är starkt. Här har vi en guldkandidat! Axel Larson ser stekhet ut och levererar matche efter match.

Karl-Johan Ahlroth – Nu har ju visserligen ”Jojjo”, ”bara” gjort fem poäng i JAS, men även 16 poäng i allsvenskan norra, denna JAS-spelare måste man bara hylla! Lär vara given i den U19-truppen som kommer framöver.

Lag som drar sig ur – Har lyft detta tidigare, men väljer att lyfta det igen. Flertalet lag har dragit sig ur och som det var i Kumlas fall så tappade man tre spelare tätt inpå start vilket gjorde att truppen blev tunn, men har man inte detta i beräkningarna när man anmäler? Ska man titta på kombinationslag tidigare? Nåväl, detta behöver förbundet titta över och kombinationslagen känns som en bra lösning för att förhindra detta.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar