JAS-bloggen
Intervjuer

U19-fokus med Tim Nyh!

Vi fortsätter med U19-intervjuerna, näste spelare ut är Tim Nyh. Tim som till vardags återfinns på RIG:et där han då naturligt spelar för RIG Umeå IBF.

Första steget var att bli uttagen till ”sommartruppen” där man får en bekräftelse att man är under bevakning. En sådan plats var, enligt bloggen iallafall, en självklarhet att du skulle ha. Kan man som spelare vara såpass säker eller hur går tankarna inför?

Helt säker kan man såklart aldrig vara, men jag hade en känsla av att jag var aktuell för sommartruppen!

Nästa steg blev nu Bosöntruppen, 30+4 spelare togs ut och kommer genomföra ett läger, där du togs ut. Hur reagerade du efter beskedet att du fått en plats?

Jag blev väldigt glad såklart! Bosön har länge varit ett delmål i min innebandy karriär.

RIG ska fungera som en typ av ”flaggskepp” för svensk innebandy och utveckling. Sett till de andra spelarna och föreningarna, vad tror du skiljer sig i era förutsättningar sett till att ni går på RIG?

RIG skapar bra förutsättningar för att man ska lyckas med innebandyn men det är också upp till varje spelare att göra det bästa av dom förutsättningarna som ges. Jag känner att RIG har gett mig en bra chans, med fantastiska träningsmöjligheter, erfarna och skickliga tränare samt att få spela och träna med likasinnade. Så för mig har det passat perfekt!

Vad tror du det är som gör att förbundskaptenerna fastnat för just dig och ditt spel?

Jag tror att förbundskaptenerna har fastnat för mig för att jag är en spelare med bra blick för spelet och spelar med en fartfylld och teknisk innebandy.

Just RIG:et har ju varit relativt omdebatterat senaste året, något vi kan konstatera utan att grotta ner oss alltför mycket. Många har ansett att RIG:et har haft vissa fördelar och liknande i vissa lägen. För dig som går på RIG, hur mycket energi lägger man på dessa diskussioner, eller är det något som bara passerar förbi?

Det är inget som jag lägger energi på, jag litar på förbundskaptenerna gör sitt jobb och tar ut en trupp som dom tror på.

Är det någon spelare som du på rak arm kan säga att du saknar i truppen?

Edvin Rönnblom och Daniel Sonidsson.

Flertalet av spelarna känner du säkerligen till i truppen, men är det någon gubbe du är nyfiken på och är det någon spelare som du gärna skulle lira i samma kedja som?

Simon Götz ska bli kul att spela med, han är enligt mig Sveriges bästa 97a. Annars är det ingen specifik som jag är nyfiken på!

Mycket på gång under kommande säsong, U19, JAS och division ett spel. Vad är dina huvudmål med säsongen?

Mitt fokus för säsongen är främst JAS, att vinna JAS-guld med killarna som jag bott tillsammans med under mina år på RIG skulle betyda otroligt mycket för mig. Självklart är u19 också ett mål jag har. Men jag tror att om jag spelar bra i klubblaget så kommer nog u19-spel också bli aktuellt! Därav är klubblaget mitt huvudsakliga mål för säsongen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar