JAS-bloggen
Intervjuer

U-19 fokus med ”Jojjo” Ahlroth

Vi fortsättet med temat ”U-19” och kommer så göra under ett par dagar framöver med tanke på det stundande Bosönlägret. Näste spelare på tur är ”Jojjo” Ahlroth, som till hösten kommer spela Allsvenskan för Salem, någon han testade på under andra delen av fjolårssäsongen. Han kommer även tillhöra det nykomponerade JAS-laget Salem/Telge.

Första steget var att bli uttagen till ”sommartruppen” där man får en bekräftelse att man är under bevakning. En sådan plats var, enligt bloggen iallafall, en självklarhet att du skulle ha. Kan man som spelare vara såpass säker eller hur går tankarna inför?

Självklart känner man sig inte helt säker, men det har alltid känns bra innan uttagningarna trotsallt. Men en viss oro finns alltid där.

Nästa steg blev nu Bosöntruppen, 30+4 spelare togs ut och kommer genomföra ett läger, där du togs ut. Hur reagerade du efter beskedet att du fått en plats?

Blev såklart skit glad! Det har alltid varit något man drömt om att få va med och tävla om en plats i landslaget.

Du har en storebror som själv varit i samma sits med U19 landslag osv. Hur mycket till hjälp är det att ha någon att bolla med kring detta?

Stor hjälp! Större än vad han tror. Alltid sett upp till de han gjort och hur långt han kommit. Det är nog källan till att jag fortfarande är motiverad.

Vad tror du det är som gör att förbundskaptenerna fastnat för just dig och ditt spel?

Svårt att säga.. Tror och hoppas dom ser de jag gör över hela banan och inte bara ser mig som en poäng spelare.

Som vanligt finns det flertalet spelare med från Stockholmsregionen. Visst att det är ett område med mycket spelare att ta ifrån, men är det något annat du anser som görs bra i dessa områden för att utveckla talanger?

Stockholm har flest spelare, vore konstigt om det inte blir en och annan talang. Sen får dom möta svåra lag hela tiden som det kan vara svårt att få möta i mindre län.

Är det någon spelare som du på rak arm kan säga att du saknar i truppen?

Självklart tycker jag Wille broberg ska få chansen med allt han gjort de senaste åren! Sen blev jag lite förvånad att inte Kenny rådberg inte fick en plats.

Flertalet av spelarna känner du säkerligen till i truppen, men är det någon gubbe du är nyfiken på och är det någon spelare som du gärna skulle lira i samma kedja som?

Nja inte nån större nyfikenhet! Skulle vara roligt att spela med Sebastian Johansson. Kan man få en del gratis ass. Haha

Mycket på gång under kommande säsong, U19, JAS och Allsvenskt spel. Vad är dina huvudmål med säsongen?

Att känna att jag har en stor betydelse i allsvenskalaget! Sen är landslaget alltid något jag drömt om. Så dom två grejerna skulle jag säga är mina huvudmål inför säsongen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar