JAS-bloggen
Okategoriserade

JAS-spelarna i herrarnas U19-trupp

Till skillnad från damsidan så innehåller U19-truppen endast spelare födda 1997, vilket är ett måste från förbundskaptenernas sida numera, ”rena årskullar” så att säga. Nästintill samtliga spelare hör hemma i föreningar som deltager i JAS, förutom ett par undantag, William Andersson i Per-Ols IBF och Adam Andersson i IBK Runsten. Möjligt att dessa har någon form av dubbellicens eller liknande för att få deltaga i JAS, men inget jag vet om i nuläget. Truppen i sin helhet som Markus Puskala och Patrik Edgren har tagit ut till Bosönlägret, ser ut på följande sätt:

Målvakter
Emil Lilja, RIG Umeå IBF
Mattias Qvarfordt, IBK Vöikers
Anton Törngren, Farsta IBK
Christoffer Sjöstrand, Skurups IBK

Utespelare
Karl-Johan Ahlroth, Salems IF
Adam Andersson, IBK Runsten
William Andersson, Per-Ols IBF
Casper Backby, IBF Falun
Simon Berg, Västerås IBS Ungdom
Niclas Brohlin Ljung, IBK Dalen
Felix Forslund, RIG Umeå IBF
Arvid Friberg, FC Helsingborg
Johan Främberg, Partille IBS
Jacob Gullberg, Skurups IBK
Christoffer Gustafsson, IK Sirius IBK
Simon Götz, Djurgårdens IF IBS
Fabian Hansson, Åstorp/Kvidinge IBS
Victor Hansson, Åstorp/Kvidinge IBS
Adam Hjalmarsson, Jönköpings IK
Jeremias Jansson, Ankarsvik BK
Sebastian Johansson, Tyresö Trollbäcken IBK
Axel Larson, Djurgårdens IF IBS
Nikolaus Moberg, Åstorp/Kvidinge IBS
Jack Noaksson, Nacka Wallenstam IBK
Tim Nyh, RIG Umeå IBF
Pontus Sjöberg, Åstorp/Kvidinge IBS
Joel Skog, Åstorp/Kvidinge IBS
Daniel Stenlund, IK Sirius IBK
Isak Stöckel, IBK Lockerud Mariestad
Ludwig Svensson, RIG Umeå IBF
Albin Thurén, Pixbo Wallenstam IBK
Joel von Reis, FC Helsingborg
Axel Wallgren, RIG Umeå IBF
Anton Åkerlund, IBK Dalen

Kommentar: När sommartruppen släpptes var jag skeptiskt på vissa punkter, där jag ansåg att vissa ”solklara” namn saknades och kunde petat flertalet av namnen som då fanns på listan. Nu när denna truppen är släppt kan jag erkänna att jag är positivt inställd och tycker överlag att de spelarna som blivit uttagna förtjänar det med reservation på ett eller ett par enstaka namn. Det jag hoppas finns i åtanke framöver är en tydlig rollfördelning där man har i åtanke att se till att samtliga spelare fungerar i sin roll och att man har en bra spridning på hur rollerna ska se ut. Det är en stor del i att bygga ett lag, att inte enbart ha spelare som gör mål och poäng, utan även spelarna som har sina styrkor i andra delar på banan.

Vilka spelare saknas enligt mitt tyckte?

Det finns ett par namn jag mer än gärna hade sett få en plats till Bosön, men på vems bekostnad väljer jag mig att inte uttala om, dels för att det kan vara känsligt, men dels för att det är otroligt svårt vilket gör att jag inser förbundskaptenernas lyxproblem.

Jonas Wängefors – Jönköpings IK

Om jag inte har fel så fick Jonas i slutändan inte ens ett brev angående sommartruppen, vilket är ett grovt misstag. Anser fortfarande att Jonas, med den kvalitén och vinnarskallen han besitter, borde varit given i sommartruppen, samt funnits med i truppen till Bosön.

Albin Lundell – IBK Lockerud Mariestad

Albin är en spelare jag sett på nära håll under det senaste året, vilket gör att man, sett till många andra, säkerligen har en annan syn på honom som spelare. Även Albin hamnade utanför sommartruppen i slutändan om jag inte missminner mig, vilket är mycket märkligt det med. Albin hade definitivt inte gjort bort sig i truppen till Bosön, då han har egenskaper som är mycket uppskattade i ett lagbygge. Kommer bli en nyckelpjäs för sitt Lockerud under kommande säsong.

Martin Lehman – Åstorp/Kvidinge IBS

En personlig favorit då jag uppskattar backar med god teknik och bollkontroll som är delaktiga och gillar att styra spelet. Det ska tilläggas att backsidan har en konkurrenssituation iår som är helt brutal, där ett par namn i truppen troligtvis är uttagna som offensiva spelare, men även kan gå som backar. Även namn som Karlström, Ärlig, Uhlin och Oscarsson kunde varit aktuella.

På twitter vet jag att det genast startade diskussioner, t.ex. är det endast två spelare i hela truppen som spelade JAS-finalen tidigare i våras. Någon nämnde att Åstorp hade mer spelare ihop än vad Pixbo, Lindås, Partille och JIK hade tillsammans osv. Att diskussioner startas är fullt förståeligt, det som är viktigt att ha i åtanke enligt mig är, vem vill man se och vem hade de petat? Jag hade kunnat skriva ut namn som mina tre förslag ovan hade petat, men väljer som sagt att inte göra det.

Så om ni har förslag på spelare som ska in, varför ska just dessa in och vem hade de petat i nuvarande truppen?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar