JAS-bloggen
Okategoriserade

JAS-spelarna i damernas U19-trupp

Under de senaste två dagarna så har respektive förbundskapten för U19-landslagen släpp sina trupper till Bosön-lägret nu i september. 30 utespelare kompletteras med 4 målvakter som får chansen att visa upp sig och stärka sina chanser för att komma med i landslaget framöver. På damsidan är det lite annorlunda då truppen består av spelare födda 1997 samt 1998 , där just spelarna 1998 är de som kommer återfinnas i JAS-spel runtom i landet kommande säsong. Vi synar dessa spelare lite kort i allmänhet.

Frida Ahlstrand, Pixbo Wallenstam IBF

Forward som fick stort förtroende under Czech Open och kan bli ett riktigt utropstecken under året trots sin ringa ålder. Bra fart och teknik som gärna utmanar sin back och bidrar med massvis poäng till sitt lag.

Josefin Wålinder, Pixbo Wallenstam IBF

Ytterligare en spelare som fick förtroende i Czech Open där Pixbo blev silvermedaljörer. Även hon rightare, som har använts som ”mittfältare” i Pixbos 2-2-1. Snabb och stark spelare, bra åt båda håll och besitter ett bra passningsspel som hon kommer bevisa framöver.

Emma Clarin, Pixbo Wallenstam IBF

Nyförvärv från RIG Umeå IBF, varit back, men kan komma att användas högre upp om tyder Coach Nielsen i Pixbo rätt. Lagspelare som besitter ett bra skott och har förmågan att läsa spelet på ett bra sätt. Även hon en otroligt duktig passningsspelare som Pixbo kommer ha stor nytta av kommande säsong.

Tova Eriksson, RIG Umeå IBF

Offensiv spelare med bra fart och avig i sitt spel, svår att komma åt som försvarare och är alltid farlig i offensiv zon när hon kommer in på planen.

Jonna Sjöberg, Rönnby Västerås IBK Ungdom

En spelare som jag såg första gången i Helsingborg för drygt 1,5 år sedan, som då spelade med de som var två år äldre, men hade ändå byten där hon dominerade. Flöt fram på planen och likt Tova, duktig med boll och klubba.

Tilde Thölin, Rönnby Västerås IBK Ungdom

En spelare som jag faktiskt har väldigt dålig koll på ska erkännas som jag fått höra mig om lite. Back som ska vara brytningssäker, men samtidigt kombinera detta med ett bra skott som hon gärna använder och blir därmed ett starkt offensivt vapen.

Frida Mainz Ohlsson, Malmö FBC

Också en spelare jag imponerats av i SDF-SM, offensiv spelare med ett riktigt bra skott även hon som gör att hon kan hota från många vinklar. Liten till växten, men kompenserar det med en bra rörlighet och blir svårstoppad.

Frida Svahn, Älvsjö AIK

Ny klubbadress till hösten och utvecklingen fortsätter förhoppningsvis för den duktige tvåvägscentern. Var en av de mest framträdande spelarna för Stockholm senast och ett centernav som man kan bygga mycket spel omkring.

Clara Ekenström, Nykvarns IF

Orädd rightare som är stark när hon väl sätter fart och hotar i offensiva spelet. Högt poängsnitt vilket är förståeligt när man ser henne spela. Spelar division ett till hösten där hon säkerligen kommer fortsätta ta kliv framåt. Viktig för Nykvarn i JAS-spelet

Amanda Berggren, Hagfors IF

Speedkula deluxe, går undan när hon sätter fart och är otrolig rapp och alert i offensiv zon. Ingick i en härlig kedja i SDF-SM med Danielsson och Brokvist där det kunde snurras friskt ibland. Lär vara otroligt jobbig att möta i presspel för motståndarnas backar och det ska bli skoj att se hur hon kommer användas framöver.

Amanda Boström, IKSU Ungdom

En ny bekantskap för undertecknad som jag inte har stenkoll på. Tidigare lirat i Täby FC, men återfinns uppe i Umeå sedan gymnasietiden om jag inte förstått fel? Back med bra tekniska kunskaper, som hon kombinerar med ett spelsinnne och skott av bra kvalité och verkar vara otroligt målmedveten och driven i sin satsning, där hon bland annat tackat nej till SDF-SM för att satsa helhjärtat på klubblaget. Stort!

Ellen Svensson och Felicia Forsmark är också dom födda 1998, men deras respektive klubblag, Jönköpings IK och Telge SIBK har ej anmält sig till JAS och såvitt jag vet finns det inga dubbelicenser på dessa två, kan möjligtvis ha fel där.

Nedanför har ni truppen i sin helhet!

Målvakter:

Jenny Axelsson, Hagfors IF Uddeholm
Sophie Brundin, Sundsvalls IBF
Moa Nygård, IBF Dalen
Hanna Svensson, Warberg IC

Utespelare
Frida Ahlstrand, Pixbo Wallenstam IBF
Johanna Andersson, Warberg IC
Amanda Berggren, Hagfors IF Uddeholm
Amanda Boström, IKSU
Emma Clarin, Pixbo Wallenstam IBF
Jenny Dahl, Warberg IC
Clara Ekenström, Nykvarns IF
Tova Engman, IBF Dalen
Tova Eriksson, RIG Umeå IBF
Nathalie Engström, Telge SIBK
Felicia Forsmark, Telge SIBK
Alice Granstedt, IKSU
Jessica Lidberg, IKSU Ungdom
Frida Mainz Ohlsson, Malmö FBC
Klara Molin, FBC Uppsala
Linda Nilsson, Åstorp/Kvidinge IBS
Isabelle Nordin Persson, Rönnby Västerås IBK Ungdom
Frida Nordling, Karlstad IBF
Sofia Olander, Rönnby Västerås IBK Ungdom
Amanda Rodin, Karlstad IBF
Marie Segerholm, Rönnby Västerås IBK
Jonna Sjöberg, Rönnby Västerås IBK Ungdom
Alva Sjölund, Örnsköldsvik IBK
Frida Svahn, Älvsjö AIK
Moa Svanström, RIG Umeå IBF
Lina Svarfvar, RIG Umeå IBF
Ellen Svensson, Jönköpings IK
Tilde Thölin, Rönnby Västerås IBK Ungdom
Frida Tjärnström, Örnsköldsvik IBK
Josefine Wålinder, Pixbo Wallenstam IBF

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar