JAS-bloggen
Intervjuer

Samarbetet Salem/Telge

Salem har tillsammans med Telge inlett ett samarbete i JAS-spelet, något som på förhand känns som ett av de mest intressanta projekten. Båda lagen håller redan innan god klass och Salem har inför kommande säsong spetsat laget med bland annat Ahlroth, Broberg och Alexander Johansson. Tillsammans med bland annat Telges Kevin Haglund så kan laget bli en stark utmanare i grupp D. Självklart så ska vi passa på att grotta ner oss lite extra i samarbetet och tar därmed hjälp av Salems tränare Nicklas Hedstål, samt Mattias Haglund från Telge. Det är dessa två herrar som kommer leda samarbetet.

För att börja vid fjolårets säsong, hur skulle ni sammanfatta den för respektive lag?

Nicklas: Startade JAS svagt tyvärr med ett par dåliga resultat vilket gav en uppförsbacke att ta igen. Nu hade vi ett lag med 1 femma med spelare födda 96 och en femma med födda 00 så rätt naturligt att resultatet då inte blev bättre.

Mattias: Med tanke på förutsättningarna vi hade inför säsongen med x antal spelare in/ut mm så tycker Jag vi gjorde det riktigt bra. Vi hade som mål att ta oss till slutspel, vilket vi gjorde, men där åkte vi ut i förstarundan mot ett Farsta som var riktigt bra.

Största anledningen till att ni valde att ingå i samarbetet?

Nicklas: Som svar ovan har vi inte så många spelare i kullarna 98-99 så såg Telge som en bra samarbetspartner,ligger bra till geografiskt oxå. Vi har fått in ett antal klasspelare födda 97 och tillsammans med Telges trupp kommer detta bli en kanonmix. Till det är våra 00:or nu mer flygfärdiga…

Mattias: Det var för att vi helt enkelt inte hade tillräckligt många spelare födda 97-98 för att få ihop ett eget JAS lag. Salem var ju i exakt samma sits som oss, och ligger i närområdet, så det här samarbetet blir perfekt för båda föreningarna och dess JAS spelare.

Vad hoppas ni att ni kan få ut av samarbetet?

Nicklas: Utvecklande för föreningen och spelarna, kunna skapa möjlighet för våra äldsta juniorspelare att spela JAS, det är ju huvudsyftet.

Mattias: Ett konkurens kraftigt JAS lag i en miljö som är utvecklande för spelarna, samtidigt som vi bygger broar mellan båda föreningarna.

Om vi ser till det praktiska, hur kommer träningar och träningsgrupper att utformas?

Nicklas: Kommer träna både i Salem och Telge, alla juniorspelare som finns i klubbarna kommer vara uttagningsbara. De flesta av dessa spelare spelar och tillhör ju resp A-lagstrupp, så det kommer bli enstaka rena jasträningar.

Mattias: Vi kommer träna en del nu på försäsongen tillsammans för att lära känna varandra och ge alla spelare chansen att visa upp sig, men under säsongen blir det bara några enstaka rena JAS träningar och dom förläggs både i Telge och Salem. Då dom flesta JAS spelarna tillhör respektive lags A-lag, så kommer inte tempot eller det fysiska spelet vara något problem, utan dom träffar vi har kommer vi kunna koncentrera oss på detaljer och det taktiska.

Ni har hamnat i en extremt tuff grupp. Vad tror ni om era chanser att avancera och vilka ser ni som de största utmanarna?

Nicklas: Det borde innebära att de andra lagen oxå hamnat i en svår grupp med oss, bara inspirerande att möta bra lag med bra spelare, det vi vill med detta och skapa en plattform för spel med bra juniorspel som komplement till killarnas a-lagsspel i många fall. Vi ska försöka prestera på högsta nivån under en längre tid, lyckas vi med det kommer våra resultat vara därefter.

Mattias: Att vi hamnat i en tuff grupp ser jag bara som positivt, för det är mest utvecklande både för spelarna och oss tränare. Får vi bara ihop laget så kan vi bli riktig farliga för vilket lag som helst, men det kommer bli stentufft, men jag tror det kommer vara Salem/Telge, TT, DIF och Farsta som till slut gör upp om dom två slutspelsplatserna.

Vilket/vilka lag ser ni som favoriter under en kommande innebandyfest?

Nicklas: Finns många duktiga lag på juniorsidan, svårt att säga men vi ska försöka vara där och slåss om placeringarna. Dif, Jönköping annars.

Mattias: Svårt att säga finns många bra lag, men det ska bli intressant och följa Sirius i år och förhoppningsvis är vi ett av lagen som tar oss dit.

Vi önskar de samarbetande föreningarna lycka till under kommande säsong och hoppas det faller väl ut!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar