JAS-bloggen
Intervjuer

Isac Lindblad blir ”RIG:are”

Första intervjun med en av de två spelarna som blir elever på ”RIG:et” till hösten. Isac Lindblad från Visby är den förste ut som ger oss hans tankar kring flytten och kommande säsong.

Flyttlasset går upp till Umeå nu kommande tre säsonger. Vad fällde avgörandet för beslutet?

Det var nog att RIG ger mig möjlighet att både utvecklas som innebandyspelare och individ samt att få spela i div 1 och ett topplag i JAS.

RIG är stället i Sverige där man får bäst förutsättningar att utvecklas som spelare och individ. Vad har för förhoppningar på verksamheten och upplägget?

Jag tror och hoppas att upplägget är bra, när vi har varit uppe och hälsat på har allt låtit perfekt, så just nu ser jag inga nackdelar i upplägget.

Vad tror du gör att just du har fått chansen att genomföra utbildningen och vad kommer du kunna bidra med där uppe?

Jag tror jag fick chansen för att de såg att jag verkligen brann för innebandy och att jag aldrig gav upp under uttagningarna. Jag hoppas att kunna tillföra mycket, framförallt med fart och rörlighet.

Som sagt, bäst förutsättningar för utveckling. Vilka utvecklingsområden ser du hos dig själv som du hoppas du kan förbättra för att göra dig ännu mer komplett som spelare?

Självklart vill jag förbättra allt men om jag måste välja något så säger jag mitt skott.

Ytterligare ett gäng duktiga och talangfulla killar kommer flytta upp och börja samtidigt som dig. Är det några som du känner till sedan tidigare och vet vad det för spelare?

Har faktiskt inte haft någon speciell koll på de killarna förutom att jag spelade i Team Sweden tillsammans med Johan Kruse.

Är det någon speciell spelare som imponerat extra på dig under uttagningsprocesserna samt återträffen?

Alla är givetvis extremt duktiga och ligger på samma nivå men om jag måste säga en så säger jag Oskar Domberg!

Fjolårssäsongen var lite av ett misslyckade i JAS-spelet, där det blev respass redan i åttondelen. Vad tror du kommer krävas av er för att gå längre kommande säsong och vad är dina egna förvätningar på laget i JAS-spelet?

Jag tror det kommer krävas mycket hårt slit på träningarna, bra gemenskap och en bra grund att stå på, då tror jag att vi kan gå hur långt som helst. Mina egna förväntningar är självklart att vara med och slåss om medaljerna.

Just JAS-spelet kommer kombineras med divison ett. Vad har du för personlig målsättning med varje serie och vad tror du om dina chanser att ta en ordinarie plats?

Just nu har jag faktiskt inte satt mina egna målsättningar men under första året kommer jag inte ha sky höga förväntningar på mig själv eftersom att allt är nytt och kommer att bo själv för första gången osv. Jag hoppas kunna knyta åt mig en ordinarieplats.

Till sist, vilka ser du som favoriter till att ta guldet i JAS-spelet?

Om jag inte får säga RIG så tror jag att Jönköping har en står chans att kunna ta hem det för andra året i rad.

Vi önskar Isac lycka till med flytt och innebandyn kommande säsong!

Under morgondagen kommer intervjun med den andra nya RIG-spelaren upp, den gången är det en DJ-spelare dock!

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar