JAS-bloggen
Listor

5 bästa JAS-värvningarna/övergångarna hittills

Tänkte ge mig på att lista de tio bästa värvningarna, eller övergångar som jag även väljer att kalla det, då flertalet spelare självmant väljer att byta klubb utan att bli ”värvade”. Kommer ranka listan utefter de värvningarna/övergångarna som jag anser är bäst sett till lagets truppstatus och förutsättningar, därmed inget måste att de tio bästa spelarna rent ”kvalitetsmässigt” är med på listan. Har ni mer klara övergångar att fylla på med, kommentera gärna!

1. Simon Götz – från Huddinge IBS till Djurgården IBS

Känns relativt solklar, en av Sveriges bästa backar födda 97, kanske den bäste av dem alla, som kommer vara en ledande och dominant pjäs i Djurgårdens nystartade satsning. Bidrar med enorm klass och är ett tungt tapp för Huddinge.

2. Anton Åkerlund – från Gamla Stans IBK till IBK Dalen

Var högst bidragande när Gamla Stans IBK gick upp till division ett i våras och att JAS-laget sånär kunde avancera till slutspelet. Stod för ett vasst SDF-SM och är en offensiv spelare av rang, forward med bra avslut som hittar farliga ytor och gör mycket poäng. Kommer hjälpa till att avlasta Brolin Ljung i Dalen och se till att laget troligtvis kan avancera längre i slutspelet. 

3. Adam Dahlqvist – från Mölndals IBF till Lindås Waves

Efter en kort visit i Umeåtrakterna så blev det Mölndal när höstens säsong drog igång. Efter JAS var avslutat blev det istället Lindås och Allsvenskan där han genast noterades för poäng. I Oskar Falks frånvaro kommande säsong lär Adam få stiga fram och ta stort ansvar i offensiven, något som han lär axla galant. Passningsgeni med enorm teknik. Lär paras ihop med en poängkung som kan sätta klubban i backen och nypa på allt. Poäng lär det bli.

4. Emil Salomonsson – från Lindås Waves till Pixbo Wallenstam IBF

Pixbo har verkligen inte legat på latsidan, flertalet spelare har plockats in och lägg där till att man redan under den gångna säsongen knöt till sig bland annat Linus Svahn och Andreas Jillgart, spelare som nu kommer få spela JAS. Har en stark offensiv med nyss nämnda spelare samt namn som Björsander, Thurén och även nye Oskar Falk, väljer därmed att lyfta en defensiv spelare. Offensiven går inte klaga på, men det gäller att hitta en balans mot det defensiva, där jag tror Salomonssons intåg kommer visa sig otroligt viktigt. Duktig back med bra storlek och räckvidd och en bra offensiv som han säkerligen lär visa upp under hösten.

5. Karl-Johan Alroth – från Nykvarns IF till Salems IF

Tog steget redan under den gångna säsongen efter JAS-utåget och är värvad för att ta en plats i den Allsvenska truppen, en spelform som han fick känna på redan under den gångna säsongen. Typisk ”förstecenter” som lär få ta stort ansvar i laget när man bland annat tappar både Lindström och Kjerrström. Säkerligen stor revanschlusta och besitter stor kvalité i sitt spel.

Bubblare:

Axel Larson – Ytterligare en spelare som kommer ha en stor roll i Djurgårdens JAS-lag, irrationell forward som lär flyga fram på vänsterflanken. Visade i höstas i ett mediokert Bele Barkarby att han kan göra poäng och var en viktig länk i Stockholms SM-guld. Spännande att se.

Davis Siitonen – Kommer till ett Mölndal som tappat många spelare, spelare av klass framförallt. Siitonen som slog rekord den gångna säsongen och mosade in poäng i division 6 (1257676 poäng typ), lär få visa sina kvalitéer direkt om Mölndal ska hävda sig. 

Joel Skog – Duktig forward, men Åstorp har sedan innan forwardsspelare av otroligt hög klass och därmed blir inte ”statusen” likt det hade varit i ett mindre namnkunnigt lag.

Emil Nilsen – Liknande Skogs fall, duktig spelare som kan spela på i stort sett alla positioner, men Jönköping besitter en stark trupp sedan tidigare, har duktiga 98/99:er som fyller på och Nilsens intåg blir därmed inte lika effektfullt som det hade varit i ett lag som Hovslätt t.ex.

Simon Berg – Presenterades som värvning för Västerås Allsvenska lag, men har fortfarande inte fått någon klarhet i hur JAS-upplägget kommer se ut. Spelar han i Västerås JAS-lag så hade han självklart varit given, men i och med att jag inte är 100 % säker på situationen i nuläget så väljer jag att avvakta.

Markus Magnusson – Fysisk back som lär bli en viktig kugge i Sirius bakre led kommande säsong. Stort förtroende i Upplands SDF-SM lag och växa fram ordentligt, Sirius som har en del tapp i sin starka 96-kull.

Oscar Bierfeldt – Spelare som bemästrar de flesta positionerna, spelare som besitter bra genombrottskraft och är rejäl i sitt spel. Solfjäderstaden får in en riktigt stabil spelare som kan göra mycket nytta, kanske inte rent poängmässigt i alla lägen, lite beroende på vart han placeras, men bidrar mycket på planen på många plan.

Simon Nilsson – Härlig forward med näsa för poäng som var nära att spela vidare Munka Ljungby under gångna säsongen. Värvas till FCH och kommer gå rätt in i toppskiktet och säkerligen få sina chanser i SSL allt eftersom.

Oskar Falk – Som jag var inne på tidigare, en stark offensiv har Pixbo redan och Falk är inte mannen som ska göra ”allt” i offensiven, det finns det många som kan bidra med. Att det är en duktig spelare dock och att värvningen har hög status, det råder det inga tvivel om.

Som sagt, har ni mer klara övergångar, släng iväg en kommentar. En större lista kommer när vi närmas oss hösten. Nu väntar en veckas semester på Grekland och därmed ett mindre frekvent bloggande ( kanske inget alls). På återseende!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar