JAS-bloggen
Listor

10 spelare som gjorde sig ett namn under årets JAS

En ny lista dagen till ära, denna gången utan någon inbördes ordning. 10 namn som under den gångna JAS-säsongen fått det erkännande de förtjänar. Talang i mängder och vissa spelare mer kända sedan tidigare än andra, men anser ändå att detta är 10 spelare som man öppnat ögonen för och gärna kolla en gång eller två extra på.

Johan Främberg  – Partille IBS

Växte ju längre turneringen gick och hade i slutändan en otroligt stor roll för sitt Partille. Back som gillar att ha mycket boll, kan både skjuta och leverera passningar. Noterades för sju poäng under fjolårsäsongen, men detta var hans riktiga genombrott. Kommer säkerligen vara ett namn som diskuteras nästkommande säsong kring U19.

Dennis Svensson – Jönköpings IK

Noterades för en hel del poäng redan under förra säsongens gruppspel, men då handlade det mycket om Sankell, Blomqvist och Hedin även om Svensson självklart var en duktig spelare. Denna säsongen har Svensson levererat från start, då han redan i första omgången sänkte Fagerhult. Varit fortsatt stabil under slutspelet och i finalen var det han som vände matchen på ett magnifikt sätt. Fick tillslut en plats i U19, vilket han var värd, en spelartyp som de kan ha användning för. Har verkligen gjort sig ett namn under den gångna säsongen.

Daniel Strandberg – Huddinge IBS

En underskattad spelare, iallafall utanför Stockholms gränser. Var en bidragande faktor i Huddinges succé, en riktig lagspelare som även var kapten. Satte sig själv och sitt lag på kartan och var säkerligen med i snacket kring U19 när förtruppen togs ut nu.

Simon Götz – Huddinge IBS

Att Simon Götz var bra och en liten bolltrillare av rang visste säkerligen många om, jag själv kan referera till det härliga målet nere i Helsingborg. Götz har dock visat sig vara mer än bra och en bolltrillare, han har visat sig vara enastående och en av Sveriges bästa backar. En extremt bra säsong, har själv sett honom i ett par matcher samt under SDF-SM. Nu vet i princip hela innebandysverige vem han är och hur bra han är.

Anton Åkerlund – Gamla Stans IBK

En av flipplaget Gamla Stans bäste spelare under den gångna säsongen, som levererade ordentligt med poäng i gruppspelet och var även en avgörande faktor för sitt Västerbotten i SDF-SM när man nådde final. Hade Gamla Stan knipit en slutspelsplats hade Åkerlund fått ännu större rubriker, men hans lag lär vara revanschsugna till hösten som kommer och Åkerlund lär fortsätta bomba in poäng.

Albin Lundell – IBK Lockerud Mariestad

Kanske upplevs något partisk här, men anser ändå att Albin tagit för sig enormt den här säsongen. Stort ansvar i laget som kapten, men även stort förtroende i division ett spelet, vilket syns på honom. Noterades för en del poäng i gruppspelet, men framförallt var det hans tvåvägspel som imponerade. Bra insatser även i slutspelet och hade Lockerud gått vidare till kvartsfinal hade hans status växt ytterligare. Underskattad.

Jonas Wängefors – Jönköpings IK

Årets JAS-upplaga har varit lite av målvakternas år, sett till de fyra förstemålvakterna som fanns på festen så höll de otroligt hög kvalité. Wängefors har varit given i Jönköpings mål, förra året var det Robin Ek som oftast hade förstespaden. Wängefors har axlat rollen utan problem och växt fram till en solid och extremt duktig målvakt, tillhör definitivt Sverigetoppen inom sin klass och är även han en spelare som lär vara med i U19-snacket framöver.

Erik Lennheimer – Partille IBS

Som sagt, målvakternas år och det går inte att bortse från Lennheimer som har varit ryggraden i succélaget Partille. Likt hela Partille så kom han från en anonym tillvaro där inte många kände till dem, men fick sitt erkännande allt mer och mer under slutspelets gång och har även agerat stabilt i herrlaget. Tuff konkurrens på målvaktssidan i U19, men frågan är om inte Lennheimer förtjänade en chans.

Gustav Larsson – Farsta IBK

Även Farsta tillhör ett av årets succélag som man inte kan bortse ifrån. Gustav Larsson har haft en bra säsong och i gruppspelet ökade han sin poängskörd betydligt jämfört med förra året. Ett av lagets största orosmoment för motståndarna och en spelare som är värd att lägga extra fokus på för att stoppa. Snabb, orädd och målfarlig, exakt en sådan spelare Farsta vill ha på topp i sitt 2-2-1.


Oskar Falk – Lindås IBK

Noterades endast för en match under fjolåret i det Lindås lag som avancerade till kvartsfinal. Har denna säsongen tagit en ordinarie plats på två kedjor och varit en av lagets duktigaste spelare under säsongen. Är likt tidigare nämnde Lundell duktig åt båda håll och kan blanda poängskörd med fina defensiva kvalitéer. Var även nyckelspelare för Göteborg under SDF-SM. Kanske inte den mest kände spelaren runtom i Sverige, men lär bli en duktig elitspelare på sikt och började sin resa dit under denna säsongen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar