JAS-bloggen
Sammanfattningar

Guldmedaljören Åkerblom ger oss en återblick från den gångna helgen!

Som bekant tog Jönköping tillslut den efterlängtade dubbeln, man höll för favoritrycket, framförallt i HJ18 där man på förhand var det laget som de flesta säkerligen trodde på. Filip Åkerblom, en av lagets tongivande spelare från den röda maskinen sammanfattar helgen på detta sätt:

Huddinge:

Vi gör en okej första period där vi skapar en hel del lägen och Birging kan även trycka in 1-0 och sen även en straff precis i slutet av perioden som oturligt går i stolpen, andra perioden börjar med att Huddinge bryter en kontring för oss och kan själva skapa ett läge och trycker dit 1-1 tidigt. Vi får ett boxplay efter ungefär halva perioden där vi jobbar stenhårt i boxplay och får utdelning med en kontring där Hjalmarsson trycker upp bollen snyggt i första krysset, vi lyckas även sätta dit 3-1 innan perioden hinner ta slut, men i tredje perioden händer det något och vi slutar helt spela vårat spel och blir jättepassiva och backar hem långt, vi lyckas återigen spela av 2 boxplay i perioden men på slutet av perioden får Huddinge utdelning av hur passiva vi blir och kan göra 3-2 och sen även kvittera med cirka 1.30 kvar. Men vi ligger oss inte ner och dör på grund av det utan istället visar upp en fantastisk styrka och lagmoral och Uhlin kan snyggt göra 4-3! Huddinge kommer till något läge efter det men vi lyckas reda ut det!

Partille:

Börjar matchen väldigt passivt och lite i samma stil som i slutet mot Huddinge och vi spelar inte vårat spel överhuvudtaget och Partille kan gå iväg till en 2-0 ledning. I andra perioden kommer vi ut och börjar göra det vi är bra på och vi skapar mycket lägen som deras målvakt gör många bra räddningar, men vi får utdelning i vårat powerplay och reducerar som gav ny energi inför tredje. Sen händer något som jag tror aldrig kan hänt tidigare i såna här sammanhang, först gör Dennis Svensson en fantastiskt individuell prestation och lurar bort försvararen totalt och kan snyggt placera in bollen i krysset. Nästa tekning händer egentligen precis samma sak att vi vinner bollen snabbt efter tekning och gör 3-2, vi vänder matchen från 2-1 till 2-3 på 11 sekunder. Resten av perioden sliter vi extremt bra för varandra och har lägen för att sätta 2-4 men gör det inte, vi lyckas reda ut matchen och tar ett förbannat EFTERLÄNGTAT SM guld!

På frågan varför just Jönköping vinner guldet säger han följande:

Varför vi vinner guldet tycker jag handlar väldigt mycket om vår fantastiska lagmoral och viljan att göra allt för varandra blandat individuella prestationer! Detta var ju sista året för vår 96 kull som varit med på innebandyfesten två gånger tidigare där det blivit brons och silver, men tredje gången gillt fick de avsluta på bästa sätt med ett guld. Lagets fortsättning kommer bli bra, många extremt duktiga 96or försvinner från laget, men vi har ett p16 lag med många talanger som ochså tog ett sm guld! så återväxten finns verkligen i laget!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar