JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Lehman/Mardell inför åttondelsfinalen mellan Åstorp-Höllviken!

Skånederby på tapeten, Åstorp mot Höllviken i en match som säkerligen lär bli en sevärd match med mycket publik. Åstorps Martin Lehman och Höllvikens Robin Mardell tror följande om matchen.

Dags för åttondel, ni har tagit olika vägar dit, gruppseger för Åstorp, samt en extra runda för Höllviken mot Vöikers. Fördelar/nackdelar med er egen väg till åttondelen?

Martin: Jag ser bara fördelar med att vi vann gruppen. Vi har spelare i både division 2 och Allsvenskan så alla har kunnat köra på bra trots det lilla uppehåll vi fick i JAS.

Robin: Självklart hade det varit skönt att vinna gruppen men jag ser det bara positivt att ha fått spela en match i slutspelet redan!

Ni kommer båda från Skåne, men spelade i två olika JAS-grupper. Vad vet ni om era motståndare och dess styrkor?

Martin: Vi har mött många spelare förr och det känns som att vi har bra koll på dem. Det känns som att Höllviken är ett lag som blandar och ger, med många individuellt skickliga spelare.

Robin:  Vi har mött Åstorp väldigt många gånger och vet vilka man ska hålla koll på och hur de vill spela innebandy!

På förhand så spekulerar nog de flesta i att Åstorp är den klara favoriten, ett lag som innan säsongen nämndes som kandidat till guldet. Hur hanterar man en sådan situation som favorit alternativt underdog?

Martin: Det gäller helt enkelt att lägga allt sådant åt sidan och bara ta en match i taget. Alla slutspelsmatcher är tuffa matcher och matchen mot Höllviken lär inte bli något undantag.

Robin: Finns inget bättre att vara underdogs och att slå till underifrån, men ja som underdogs har man allt att vinna och det gäller bara att ge allt.

Vad tror ni att det är just i ert eget lag och spel som kommer göra att ni tar er vidare?

Martin: Vi har en otroligt stark vinnarmentalitet! Vi har varit i många betydelsefulla matcher tidigare och ver hur vi ska hantera sådana situationer. Dessutom har vi en underbar hemmapublik!

Robin:  Att vi spelar det försvar och anfallspel som vi vet att vi kan då är vi svårstoppade.

En eventuellt matchbild, hur tror ni den kommer se ut?

Martin: Jag tror på en målmässigt jämn match där vi är det spelförande laget.

Robin: Jag tror matchbilden kommer vara jämn och att båda lagen kommer göra allt för att vinna!

Ett önskescenario, hur kommer matchen utveckla sig om ni får precis som ni vill?

Martin: Det absolut viktigaste är såklart segern men aldrig fel med sena avgöranden. Drömscenariot är såklart att själv dunka in den med några sekunder kvar.

Robin:  Det ända viktiga är att vi vinner matchen, men det är aldrig fel att avgöra matchen!

Om ni får nämna en spelare som kommer kliv fram i ert lag när det verkligen behövs, vem?

Martin: Vår kapten Victor Hansson. Han har stundtals varit dominerande i Herrallsvenskan och har prickat toppformen. En komplett spelare som alltid ger allt för laget.

Robin: Tycker att alla höjer sig när det verkligen gäller men om jag ska nämna någon så måste jag säga Jakob Åström, som är helt fantastisk med bollen och på att hitta sina medspelare och han är viktig spelare för vårt lag.

//R

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar