JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Gavatin/Sjöman: ”Inte så ojämnt som tabellen visar”

Det vankas derby i B-gruppen är KAIS Mora tar emot Falun på hemmaplan. Sett till tabellen så är det hemmalaget som kommer få bära ett favoritskap. Matteus Gavatin och Max Sjöman säger följande inför matchen.

Ettan mot femman. Blir det lika ojämnt som tabellen visar?

Matteus: Jag vet inte hur bra Falun är i år men de har ett par vassa killar och vet inte varför de öppnat så knackigt. Men det är en tajt serie och jag tror inte att man ska se till tabellen så mycket. Matchen kommer bli jämnare än vad den visar.

Max: Jag tror inte att matchen kommer att bli så ojämn som tabellen visar. Vi har haft en knackig start på säsongen och vi kommer att gå in riktigt hungriga till matchen och kämpa för varandra imorgon. Både för lagets skulle och för oss själva.

Det här är ju ändå ett derby. Hur mycket hets kommer det bli?

Matteus: Det blir alltid extra hett i derbymatcher och det här är inget undantag. Kommer bli smågrinigt där ute och dessutom har vi ett par killar som har svårt att hålla tyst på plan. Så mycket hets blir det garanterat.

Max: Detta kommer att bli mitt första ”daladerby” så jag vet inte hur det har varit tidigare. Jag har hört av polarna i laget att det kan bli hets mot mora. Derby är ju alltid ett derby så det är klart jag förväntar mig hets och mycket känslor. Men det är bara kul och jag ser fram emot det.

Vad kommer avgöra matchen om ni får gissa?

Matteus: Jag tror som sagt att det blir en tuff fajt men att vi avgör i tredje perioden tack vara vår individuella skicklighet som vi har i laget.

Max: Det som kommer att avgöra matchen är det laget som kommer gå in med bäst moral och de som kommer att kämpa mest imorgon. Inställning är viktigt i alla matcher.

Vem är mest sugen på derby och kliver in och avgör om det behövs?

Matteus: Skulle lägga mina pengar på att Dennis Mårten Gås smyger upp längs sin vänsterkant och stänker upp en boll i första kryss ikväll.

Max: Jag tror att vem som helst i laget skulle kunna kliva fram och avgöra imorgon. Bara för att nämna några är nog Anton Ekstrand och Isak kroon väldigt sugna på ett derby och båda vill gå in och avgöra ett derby. Dem har varit med i jas ett tag och är ruskigt taggade inför matchen som alla andra i laget är!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar