JAS-bloggen
Intervjuer

Självsäkerheten inför derbyt: ”Svårt att se att de ska vinna”

Det vankas derby i G-gruppen, ett derby som enligt många är av väldigt intressant karaktär. Med tanke på gruppens utformning och antal lag som slåss om slutspelet så blir matchen än mer intressant.

Det är derbyt mellan Jönköping och Fagerhult som ska spelas under fredagskvällen där Jönköping står som hemmalaget. Är det årets bästa match? – Nja årets bästa är väl att ta i, men en rolig match att spela såklart. Ett derby är alltid ett derby, men att Fagerhult ska vinna har jag såklart svårt att se även att vi har en väldigt stor skadelista på enormt duktiga spelare, säger Gustav Johansson till bloggen.

Det kan dock tyckas att matchen tappat lite i ”känsla” senaste året. Kan det bero på att Jönköping varit såpass framgångsrika på juniorsidan? – Ja, JIK har varit för bra helt enkelt.

Jönköping har inlett med ”enbart” sju poäng på sina första fyra matcher, två segrar, ett kryss och en förlust och har ett par poäng upp till toppen. – Inte någon direkt press, men vi behöver spela bättre så löser vi det nog utan några större problem.

Vad för matchbild tror du på? – JIK kommer som alltid vara det laget som kommer att föra matchbilden och Fagerhult kommer ställa upp i en liten box och försöka kontra.

En som varit het under säsongsinledningen är den U19-petade Lucas Bernhardsson som har skickat in baljor i mängder i klubbens divison 1-lag. – Jag har väldigt svårt att se att dom ska kunna stoppa våran sniper!

I motståndarlaget Fagerhult så finner vi deras motsvarighet i unge Tim Andersson-Carlsson, även det en rightare som skickat in poäng. – Han kommer nog få det ganska tufft på sin kant.

Vad kommer avgöra matchen? – Vi får in några enkla bollar i början sen så kommer det bara att rulla på. Jag skulle nog säga att båda lagen kommer vara enormt taggade.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar