Lillån bäst i stan – tog fjärde raka segern i derbyt

Runtom i Sverige så ser nog många just IBF Örebro som det dominerande laget, vilket inte är konstigt om man ser till att att klubbens A-lag gick upp till SSL, samtidigt som Lillån IBK inte lyckades hålla sig kvar i allsvenskan. På juniorsidan blåser det dock lite andra vindar.

Det är Lillån IBK:s JAS-lag som hade börjat med tre raka segrar innan söndagens derby mot IBF Örebro Ungdom. – En stark och stabil inledning. Vi krigar på bra och gör det som krävs, dock vet vi att vi kan bättre. Nu har vi fyra raka segrar med några spelare borta, så det känns tryggt att vi kan prestera oavsett vilka kedjor som spelar, säger Oskar Wetteus till bloggen.

Örebro har börjat något svagare och i årets försäsongscup så var det just Lillån som drog det längsta strået, som även tog silver i JAS under säsongen 15/16. För stunden ser man alltså ut att vara det starkare laget. – Det är svårt att säga så här tidigt på säsongen, men vi har vunnit de två senaste matcherna mot Örebro med uddamålet så det är jämnt. Känns ändå bra att kunna vinna de jämna matcherna mot Örebro.

I söndagens match så blev den första perioden chansfattig – om man ser till resultatet där Lillån stod för det enda målet. – Vi försvarar otroligt bra mot deras förstafemma, och gör det svårt för dem att hitta lägen. Målvakterna, Simon Lindkvist och Filip Matz gjorde båda en väldigt bra match, vilket gjorde att perioden blev målfattig.

Den andra perioden gick på nytt till Lillåns fördel, en period man vann med 1-2, där Örebro dock kvitterade till 1-1 först. – Vi snackade i paus om att vi fortsatt måste ta jobbet för varandra. Vi börjar ganska svagt, och de kan snabbt få in 1-1 målet. Efter detta gör vi två backmål, där vi trycker ner Örebro och visar kvalité. Andra perioden var väldigt bra från vår sida.

I den tredje perioden så gjorde man tidigt 1-4, men därefter kunde Örebro krypa närmare två gånger om. Men oroliga var man inte enligt Wetteus. – Nej det skulle jag inte säga. Vi tog ledningen med 4-1 ganska tidigt, efter ytterligare ett backmål. Det är alltid svårt att leda med tre mål, samtidigt som Örebro coachar in sin förstafemma oftare. De hade ett par lägen i slutet, men vi jobbade som ett lag och kammade hem tre otroligt sköna poäng!

En fjärde seger blev det alltså och man har nu slagit Örebro, Västerås, Karlstad och Lindesberg i sina inledande matcher. Frågan är om det finns något lag som kan utmana? – Ja det är klart det finns. Men om vi fortsätter jobba hårt och är ödmjuka inför varje match, tror jag att vi blir svårslagna. Vi har en stark och bred trupp, vilket ofta lönar sig i längden.