JAS-bloggen
Intervjuer

Backtalang tar klivet till konkurrent: ”Dags för miljöbyte”

Pontus Lundqvist har under de senaste åren varit en av storklubben Sirius duktigaste talanger. Den reslige backen hamnade på bloggens radar redan under JAS-Elit cup 2015 där han tog för sig rejält. Nu står det dock klart att han till hösten kommer återfinnas hos en konkurrent istället.

Ny klubbadress blir istället division 1-klubben Rasbo IK. – Tanken har ju alltid funnits lite i bakhuvudet måste jag säga. Jag har spelat i Sirius tre år och kände att det var dags för ett miljöbyte. Själva beslutet kom när Rasbos tränare la upp ett jättebra upplägg för mig. Att jag skulle få träna i division 1 nivå samtidigt som jag spelar och avslutar mitt sista JAS år, säger huvudpersonen själv om övergången.

Rasbo har alltså ett stabilt lag i division 1 och har kommande säsong kanske sin starkaste kull på JAS-sidan på ett tag med flera duktiga spelare födda 1999. – Tanken är så att jag ska träna med division 1 och försöka ta en plats där samtidigt som jag nöter på i JAS och bidrar med allt jag kan så vi förhoppningsvis når slutspelet.

Laget kommer spela i JAS-grupp B mot bland annat KAIS Mora och Falun Ungdom som har plockat in några av Sveriges bästa 01:er.  Det är ingen grupp man bara kan spela av direkt. Vill man vinna den här gruppen så måste man visa det. Hårt arbetande lag med många skickliga spelare.

I gruppen så kommer man även ställas mot Lundqvist gamla lagkamrater vilket sätter lite extra krydda på matchen, utöver att det just är ett hett Uppsala-derby. – Det är dessa matcher jag ser mest fram emot. Kommer visas mycket känslor och jag vet att båda lagen kommer göra precis allt för att ta hem tre poäng. Ingen match man vill missa som supporter!

Lundqvist är som sagt en storväxt, reslig back med ett bra skott i det offensiva spelet. Han vet själv vad han vill bidra med i sin nya klubb. – Jag hoppas kunna bidra med mitt offensiva spel men samtidigt försöka balansera upp det med det defensiva. 

Fanns det några andra alternativ för din egen del i bilden?

– Nej det var bara Rasbo som var aktuella om jag skulle byta klubb. Och nu efter känns det som jag gjorde rätt val. 

7043012

Foto: Rasbo IK.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar