JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Nilbrink/Kollberg: ”Finns ingen favorit inför matchen”

I E-gruppen så är det Rasbo, Sirius och Bele Barkarby som återfinns i toppen, tätt skuggade av Åkersberga bland annat. Imorgon ställs Åkersberga mot Täby, ett Täby som kanske ligger något längre ner än väntat. Adam Nilbrink från Åkersberga och Linus Kollberg från Täby, säger följande inför matchen.

Om vi ser till tabellen så är det Åkersberga som gäller som favorit. Hur ser ni på favoritskapet inför matchen?

Adam: Serien har börjat bra för våran del. Vi kan mycket väl vara favorittippade men det spelar absolut ingen roll. Oavsett match och oavsett omständigheterna så går vi in och gör allt för att ta tre poäng.

Linus: Även fast Åkersberga har startat bättre än oss så tycker jag inte det finns nån favorit inför matchen. Oavsett så kommer vi gå in och göra allt vi kan för att vinna.

Ni har spelat fyra matcher vardera. Vad är ni mest nöjda med och vad behöver ni förbättra?

Adam: Jag är nöjd över jobbet i defensiv zon. Vi jobbar hårt och fokuserar på försvaret i första hand, vilket resulterar i att vi släpper in lite mål. Samtidigt blir vi vassare och vassare i anfallszonen för varje match vi spelar.

Linus: Jag är mest nöjd med att vi har spelat bra offensivt. Vi skapar mycket chanser. Jag tycker vi skulle kunna vara lite mer effektiva med våra målchanser. Det vi behöver förbättra det är försvaret. Vi har på 4 matcher tycker jag släppt in allt för mycket mål. Men vi har haft lite otur tycker jag och släppt in mycket returmål då vi varit för dåliga att rensat bort bollen framför mål.

Ni är i lite olika sitsar inför matchen. Åkersberga behöver seger för att haka på i toppen, Täby för att klättra och ta igen mark på slutspelslagen. Känner ni någon typ av extra press inför matchen?

Adam: Det är derby, och det är såklart lite extra speciellt att spela mot Täby och dessutom på hemmaplan. Förmodligen så har alla i laget bra koll på motståndarna och deras styrkor. Detta tillför lite extra press på oss. Men som sagt så går vi alltid in för vinna oavsett press och förutsättningar. Vi ska göra allt för att hänga med i toppstriden.

Linus: Vi tar en match i taget och vill alltid prestera på topp och göra alla matcher bättre än föregående match. Det är en väldigt prestigefylld match. Som vi är väldigt taggade inför.

Till sist, vad kommer avgöra matchen och vem gör det om det är jämnt?

Adam: Jag gissar på en jämn match men såklart vinst för våran del. Jag tror att det kommer avgöras i sista perioden då vi kan bevisa att vi orkar mer än motståndarna. Vi har en lång och hård försäsong bakom oss som kan vara till stor hjälp. Jag tror matchen kommer avgöras av Carl Rydén. Stabil back som gör mål när det behövs. Men matchen kan lika gärna avgöras av stora målskyttar såsom Axel Salqvist eller Anton Palmén. Men det kan likaväl vara vår målvakt som gör den avgörande räddningen.

Linus: Jag tror att vi kommer vinna om vi sätter försvaret och är effektiva med våra chanser. Vi har många bra målskyttar men, jag hoppas och tror att jag kan avgöra!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar